Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Marie Bancks - Modul

Arbetet baserar sig endast på raka linjer och vinklar som förhåller sig till varandra i tredimensionella konstruktioner. Antalet möjliga placeringar av linjen i ett rum är oändliga. Linjen kan löpa parallellt med väggar, tak och golv eller roar sig fritt i luften. Jag har valt att arbeta med endast en enda linje, för att förenkla/ stilisera formen till det yttersta. En enda konstruktion av raka linjer som alstrar illusionen av en volym/ kropp i ett rum. Rummet kan vara ett utställningsrum, ett kontor, ett bord, ett bibliotek eller en plats under bar himmel som förhåller sig till arkitektur eller natur.
Jag har utvecklat en serie av verk; modulsystem i olika skalor och dimensioner. Själva konstruktionen är enkel och okomplicerad, men verken är komplexa och rymmer var för sig närmast oändligt många olika variationer.

Marie Bancks
Modul
Marie@mariebancks.com
mariebancks.com

Foto: Ekaterina Lukoshkova

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?