Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Liza Johansson - Minnen i det textila

Liza Johansson - Minnen i det textila. Foto: Ekaterina Lukoshkova

Mitt arbete är en undersökning av textila minnen och taktila seenden kopplade till textilier. Det handlar om en kärlek och fascination till det textila materialet, sömmen, vecket och mönstren som bärare av minnen och berättelser. 

Jag samlar på minnen. Min process är ett sökande, jag letar, vänder ut och in på fotoalbum. Bilder i min närhet, den privata bilden där valet är intuitivt, något väcks i mig. Blicken söker det textila materialet i bilder där det uppstår en förnimmelse av ett taktilt minne. Jag har alltid varit fascinerad av fotografier. Det vilar en nyfikenhet över att befinna sig i det förflutna, leva sig in i bilderna och att försöka förstå vad som sker i fotografiet. Det finns en relation mellan fotografiet och det textila, det som länkar dem är kontakt. Avtryck av ett minne, ett ögonblick. Det är så mycket jag kan ta vara på i bilden. Jag kan bevara det jag ser. Minnet i skrynklan, vecket, hur det textila materialet ter sig mot kroppen. Mötet mellan människor och textil. Dom där få sekunderna, en blixtsnabb iakttagelse. 

Liza Johansson
Minnen i det textila
lizaannaalexandra@gmail.com
0738 17 76 26
cargocollective.com/lizajohansson
Instagram: @lizajohanson

Foto: Ekaterina Lukoshkova

Liza Johansson - Minnen i det textila. Foto: Ekaterina Lukoshkova

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-05-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?