Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Smyckekonst

Undersökandet av människan som bärare och smycket är central i smyckekonst på HDK. Med utgångspunkt i konstnärliga frågeställningar, material, samtid och historia utvecklar studenterna en stor variation av konstnärliga uttryck samt undersöker smyckekonstens potential och gränser genom personliga teman och materialval. Detta skapar en dynamisk plats där smyckekonsten utvecklas med komplexitet.

Utbildningen förbereder för att verka som professionell konstnär inom fältet. Årets examinander i smyckekonst har tagit sig an frågeställningar och material som de under utbildningens gång har undersökt, bearbetat och utvecklat över tid och med noggrannhet. De arbeten som visas i examensutställningen undersöker i relation till kropp och rum med egna ingångar och uttryck vad smyckekonst kan kommunicera och berätta i mötet med bärare och betraktare.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?