Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Textil-Kropp-Rum

Under utbildningen Textil-Kropp-Rum utforskar studenterna det textila materialet och arbetar gestaltande i relation till kropp och rum. Med ett utforskande förhållningssätt till det textila ämnesområdet är målet att skaffa sig fördjupande kunskaper i material, metoder, uttryck och att utveckla sitt konstnärliga språk. Arbetet sker till stor del i projektform där tekniska, materialmässiga och funktionella krav relateras till rums- och gestaltningsproblematik. Stor vikt läggs på kontextanalys, kommunikation och interaktion med omvärld.

De studenter som examineras från programmet denna vår utforskar begrepp som kropp, rum och identitet. Det egna gestaltningsområdet, etik och värderingar utgör frågeställningar i projekten.

Med precision kring form och detaljer blir textila objekt och installationer berättelser, både fiktiva utifrån studenternas idéer och inspiration, men också konkreta i berättandet/synliggörandet av handens arbete i textilier.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?